Bildkollage på Björkstakören
Om oss
 
Björkstakören är en blandad kör med ca 40 medlemmar. Vår repertoar är väldigt bred vilket är vårt kännetecken. Allt från traditionell körsång, schlagers, visor till rock och pop. Vi tränar tisdagar mellan 19.00-21.15 på Folkuniversitetet. Kören leds av Klas Hjelte och Åsa Wendel som båda har lång erfarenhet av musik och körverksamhet.Varje år ger kören en jul- och en vårkonsert. 
 
Historia
Björkstakören bildades 1997. Vårt 20-årsjubileum firades med en önskekonsert där vi sjöng del av våra favoritlåtar, vilket var mycket uppskattat hos såväl kör som hos åhörare.
 
Dessutom har kören samarbetat med Riksteatern i deras teaterprojekt "Sång till Välfärden", våren 2018. En turné där man använde sig av 26 lokala körer. I Umeå och Nordmaling fick Björkstakören medverka. 
I samband med kulturhuvudstadsåret 2014, uppfördes "Norrländsk passion" vilket var ett samarbete mellan fem norrländska teatrar. Även de använde sig av lokala körer vilket resulterade i hela tre framträdanden för Björkstakören. 
Under hösten 2018 har kören samarbetat med Folkoperan i Stockholm som turnerat med föreställningen "Förklädd Gud".Framförandet av den skedde i november på Norrlandsoperan som en del av Made-festivalen.
 
2018 års "Umeå Fashion Week" medverkade kören med bakgrundssång vid modevisning vilket var ett nytt och väldigt roligt event.
 

Mål och verksamhet

Björkstakören är en ideell förening som drivs i samarbete med Folkuniversitetet. Målet för kören är att utöva och uppmuntra till körsång samtidigt som vi får utveckla den. Sedan några år tillbaka sker våra framträdanden till stor del utan notstöd vilket i sig förbättrar oss i att lyssna till varandra. Likaså får inlevelse i sången mer plats.

 

Användarnamn
Lösenord


 
 

© 2019 Björkstakören
Information om cookies