Bildkollage på Björkstakören

Om oss
 
Björkstakören är en blandad kör med ca 40 medlemmar. Vår repertoar är väldigt bred vilket är vårt kännetecken. Allt från traditionell körsång, schlagers, visor till rock och pop. Vi tränar tisdagar 19.00 på Folkuniversitetet. Kören leds av Klas Hjelte och Åsa Wendel som båda har lång erfarenhet av musik och körverksamhet.Varje år ger kören en jul- och en vårkonsert. 
 
Historia
Björkstakören bildades 1997 efter en uppdelning av Ersbodakören. Vårt 20-årsjubileum firades med en önskekonsert där vi sjöng del av våra favoritlåtar, vilket var mycket uppskattat hos såväl kör som hos åhörare. Våra stående publika evenemang är julcafé, julkonsert, valborg-sjungning samt naturligtvis den storslagna vårkonserten.


Dessutom har kören deltagit i flera externa projekt, bland annat:

  • Riksteaterns teaterprojekt "Sång till Välfärden" under våren 2018. En turné där man använde sig av 26 lokala körer. I Umeå och Nordmaling fick Björkstakören medverka. 
  • I samband med kulturhuvudstadsåret 2014, uppfördes "Norrländsk passion" vilket var ett samarbete mellan fem norrländska teatrar. Även de använde sig av lokala körer vilket resulterade i hela tre framträdanden för Björkstakören. 
  • ​Vid ​​​​​​2018 års "Umeå Fashion Week" medverkade kören med bakgrundssång vid modevisning vilket var ett nytt och väldigt roligt event.
  • Under hösten 2018 har kören samarbetat med Folkoperan i Stockholm som turnerat med föreställningen "Förklädd Gud". Framförandet av den skedde i november på Norrlandsoperan som en del av Made-festivalen.
    
    
 

Mål och verksamhet

Björkstakören är en ideell förening som drivs i samarbete med Folkuniversitetet. Målet för kören är att utöva och uppmuntra till körsång samtidigt som vi får utveckla den. Sedan några år tillbaka sker våra framträdanden till stor del utan notstöd vilket i sig förbättrar oss i att lyssna till varandra. Likaså får inlevelse i sången mer plats.

Altar:

Ann Öhman
Ann-Kristin Schäfer
Birgitta Isaksson
Britta Olofsson
Christina Viklund
Eleonor Fowler
Lena Högberg
Lena Tannfors
Stina Forsén
Ulrika Johansson

 

Sopraner:

Agneta Persson
Anita Eklund
Annelie Fredriksson
Barbro Gidlöf
Carita Rönnholm
Cecilia Palmborg
Eva Persson
Ewa Westin
Karin Hjelte
Lena Teglund
Marianne Schedin
Tone Höstman Salwin
Åsa Hjertström

 

Basar:

Chris Fowler
Folke Engman
Hans-Erik Bergström
Ingemar Sandström
Krister Stoor
Lars Öberg
Olle Ahnlund
Roger Lindahl

 

Tenorer:

Gunnar Malmberg
Halvard Olofsson
Jörgen Wiberg
Pär Mattsson
Tommy Åberg

 

Körledare:

Klas Hjelte
Åsa Wendel

Användarnamn
Lösenord


 
 

© 2020 Björkstakören
Information om cookies